V.E.N.O. 1 Winnaar bij het zaalvoetbaltoernooi van s.v. V.E.N.O. 2018

Het 25e zaalvoetbaltoernooi georganiseerd door sportvereniging V.E.N.O. uit Vollenhove kende veel spanning. V.E.N.O. wist zich te plaatsen voor de finale. De tegenstander was Kraggenburg.

Nemo en Tonego streden om de 3e en 4e plaats.
R.K.O. en S.V.M. bonden de strijd aan strijd aan om de 5e en 6e plaats.
V.E.N.O. 2, Willemsoord, Kuinre en Lemmer kwamen niet door de voorrondes.
Vrijdagavond werd V.E.N.O. 1 winnaar van poule A met Kraggenburg en R.K.O. als 2e en 3e.
Zaterdagavond werd NEMO uit Meppel poulewinnaar met Tonego en S.V.M. als 2e en 3e.

V.E.N.O. 1, TONEGO en R.K.O. vertegenwoordigden op zondagmiddag finalepoule C.
NEMO, Kraggenburg en S.V.M. kwamen uit in finalepoule D.
De teams speelden zondagmiddag voor veel publiek. Bijde meeste wedstrijden waren de tribunes helemaal tjokvol.
Met deze grote belangstelling en de aandacht van de media was de organisatie erg blij. Ook op vrijdag- en zaterdagavond was er een hele goede publieke belangstelling voor dit mooie toernooi.
Het Amerikaanse tintje, dat kenmerkend is voor dit drukbezochte evenement, kwam in dit sportieve toernooi enkele malen tot uitdrukking, 8 doelpunten werden tijdens het toernooi gescoord in de muziek. Deze doelpunten kwamen te boek te staan als dubbelteller. Deze dubbeltellers kunnen de wedstrijd soms een heel andere wending geven, dit tot groot vermaak van het publiek en het scorende team en vaak tot ergernis van de tegenstander. De tijden waarop de muziek wordt gespeeld wordt vooraf vastgesteld.
De wedstrijden in de finalepoules waren spannend. In poule C won V.E.N.O. 1 met 1-0 van Tonego en met 5-0 van R.K.O.
Tonego won met 3-1 van R.K.O.
Hierdoor werd V.E.N.O. 1 winnaar in poule C, Tonego werd 2e en R.K.O. werd verwezen naar de strijd om de 5e en 6e plaats.
In poule D won Kraggenburg met 4-2 van Nemo en speelde met 1-1 gelijk tegen S.V.M.
Nemo won met 2-1 van S.V.M.
Hierdoor werd Kraggenburg winnaar in poule D, Nemo werd 2e en S.V.M. werd verwezen naar de strijd om de 5e en 6e plaats.
In de 1e kruisfinale won V.E.N.O. 1 met 3-0 van Nemo.
In de 2e kruisfinale won Kraggenburg met 4-0 van Tonego.
De strijd om de 5e en 6e plaats werd door S.V.M. met 6-0 gewonnen van R.K.O..
De strijd om de 3e en 4e plaats werd door Nemo met 4-2 gewonnen van Tonego.
In de finale stonden V.E.N.O. 1 en Kraggenburg tegenover elkaar.

Het bleef tot 2 minuten voor tijd 0-0, maar toen scoorde VENO een doelpunt tijdens de muziek en stond het 2-0. In de laatste minuut scoorde VENO nog een keer en met een klinkende 3-0 overwinning werd V.E.N.O. 1 winnaar van dit prachtige toernooi.
De spelers gaven het talrijke publiek datgene, waarvoor ze gekomen waren nl. sportief en goed voetbal.
Na afloop van het toernooi werd het publiek vermaakt door dj Koen en het muzikaal duo Vida.
Het zaalvoetbaltoernooi, waarbij in 31 wedstrijden totaal 152 doelpunten zijn gescoord, had voor de organiserende vereniging V.E.N.O. het resultaat wat ervan verwacht werd. Sportief en leuk vermaak voor de veldvoetbalteams tijdens de winterstop met zeer veel publiek. In de muziek werden 8 doelpunten gescoord. Door de scheidsrechters werden slechts 8 tijdstraffen uitgedeeld.
Namens het bestuur van s.v. V.E.N.O. maakte voorzitter Barry Dekker in zijn toespraak nog eens duidelijk, dat V.E.N.O. zeer blij is met dit mooie evenement. Nadat hij de vele sponsoren, de spelers, de scheidsrechters, de bezoekers en de vrijwilligers, welke dit toernooi organiseren had bedankt, ging hij over tot de prijsuitreiking. Hierbij werd hij geassisteerd
door Iris Lassche van de Zalencentrum De Burght.

Als laatste bedankte hij het organisatiecomité, dat het toernooi dit jaar voor de 25e keer organiseerde. Een speciaal woord van dank was er voor Henry Nassette en Rein van der Vecht, die alle 25 edities in de organisatie aanwezig zijn geweest.

 

Nieuwsbrief