Veno 2 stunt in Emmeloord

Veno 2 stunt in Emmeloord:

Zondag 10 September mocht het 2e elftal van SV Veno, aantreden tegen reserve hoofdklasser SC Emmeloord 2. De ploeg van Abe de Boer ging met de doelstelling weg om er een wedstrijd van te maken, de spelers onderling waren tevreden met een doelpunt en minder als 10 doelpunten tegen. Veno 2 was helaas niet compleet door blessures en vakanties. Toch was het Abe gelukt om op pad te gaan met 13 spelers. Uit het 1e elftal deden Rick Lobers en Jos bril mee, ook mocht het team, Bastiaan Smit en Sven van Bruggen welkom heten uit het 3e elftal. Doordat Jos mee deed, werd besloten om Niels ten Wolde als voetballer te gebruiken in plaats van keeper. Onderaan het verslag staat de opstelling van Veno 2.

Veno 2 dat een ontspannen warming up deed, was klaar om vanaf minuut 1 scherp te beginnen om de doelstellingen te halen. Veno 2 begon veel beter als van te voren verwacht. Emmeloord nam de aftrap, maar verloor snel de bal aan Rick Lobers. Rick die speelde vervolgens Gertjan van Limburg in, die met een dribbel 3 man uitspeelde en met een droge schuiver de verassende 0-1 op het scorebord zet. Na dit doelpunt gingen de ogen open bij Emmeloord dat weliswaar een veld overwicht had, maar geen uitgespeelde kansen kon creëren. Wel was Emmeloord gevaarlijk via de voorzetten, deze werden ook een paar keer gevaarlijk ingekopt. Sommige werden goed gepakt door Jos, maar andere kansen hielp SC Emmeloord 2 zelf om zeep. Emmeloord deed ook nog wel een poging om van afstand te schieten, maar Roy, Wilco, Arjen en Jeroen van Setten wisten zo goed als elk schot te blokkeren. Als het de achterste 4 niet lukt, besloten Sven, Rick, Tom en/of Jeroen Schrijver er wel voor te springen. De schoten die wel naar het doel gingen, werden gepakt door onze Jos of vlogen veelal naast. In de 15e minuut kwam Emmeloord op de verdiende 1-1, via een goeie aanval over rechts sneed Emmeloord door de verdediging. De rechts buiten van Emmeloord zette de bal strak voor, deze werd door iedereen gemist en kwam voor de voeten van de links buiten. Die besloot om de bal in 1 keer op de scheenbeschermer te nemen, dit was de juiste keus. Want de bal viel binnen in de verre hoek. Na dit doelpunt bleef Emmeloord druk geven op de goal van Veno. Emmeloord dat goed veld spel liet zien, maar wanneer het op 25 meter van de goal kwam, lag het tempo te laag om Veno 2 kapot te spelen. Veno 2 dat in deze fase er af en toe gevaarlijk uit kwam. Gertjan Kreeg nog 2 kansen, maar wist deze helaas niet te benutten. 1 van de kansen werd wel een corner, deze werd genomen door Tom. Tom besloot de corner hard in te draaien, hier verkeek iedereen zich op. Helaas keurde de scheidsrechter geen goal toe, waar de meeste jongens toch dachten aan een doelpunt. Vlak voor rust wist Veno nog een keer gevaarlijk te worden, Waar Sven en Gertjan slim van positie wisselde, wist Arjen Weijs de bal op de stropdas van Gertjan te leggen. Hij wist de bal te controleren en besloot te schieten. Waar Emmeloord het geluk had bij de 1-1, Had Veno dit bij de 1-2. Gertjan ging voor de lange hoek, maar raakte de bal fout, waardoor hij in de korte hoek binnenviel. Hierdoor ging Veno 2 met een verrassende voorsprong de rust in.

In de rust werd er gelachen om het feit dat Veno voor stond, maar nog steeds was de doelstelling onder de 10 te blijven. Veno 2 wist dat als Emmeloord was slimmer ging spelen, dat ze overlopen zouden worden.

Begin van de 2e helft bleek dat SC Emmeloord 2 niet slimmer was gaan spelen, nog steeds creëerden ze geen 1 tegen 2 situatie en was het baltempo ook niet omhoog gegaan. hierdoor bleef Veno 2 vrij makkelijk overeind. Wel wist Emmeloord twee uitgespeelde kansen te creëren, maar de grote kop kans werd door Rick geblokkeerd. De andere kans werd d.m.v. een splijtende pass richting de aanvaller gecreëerd, hierbij kwam de aanvaller 1 op 1 tegen de keeper. Gelukkig voor Veno 2 was Jos de winnaar. Je merkte aan de spelers dat er steeds meer geloof kwam in een stunt. Nog een paar spelden prikjes werden uitgedeeld door SC Emmeloord 2, maar de reserve hoofdklasser wist de reserve 2e klasser niet kapot te spelen. Hierdoor ging Veno 2 tegen alle verwachtingen in er met een overwinning vandoor.

Veno 2 dat aankomende zondag mag spelen tegen vv RENADO 2 om het eigen sportpark de Benten. Deze wedstrijd begint om 10:30 uur, bij een overwinning of gelijkspel gaat Veno 2 een ronde verder. Bij verlies mag SC Emmeloord 2 het gaan proberen in de volgende ronde van de beker . Wij hopen u zondag te verwelkomen op het sportpark.

Opstelling: Jos Bril, Roy Boxum, Wilko Boltje, Arjen Weijs, Jeroen van Setten, Sven van Bruggen (65e Bastiaan Smit) Jeroen Schrijver, Rick Lobers, Tom Arendsen (85e Ruud Hanson) Niels ten Wolde & Gertjan van Limburg.
Wissels: Bastiaan Smit & Ruud Hanson
Staf: Abe de Boer, Reurik Schurink & Henk Lunenborg
Assistent scheidsrechter: Ton Alves
Geblesseerd/Afwezig: Danny Harsevoort, John Schussler, John Timmermans, Kim Alves, Orlando Bakker, Remco Woudstra & Thijs Timmermans