Veno 2 een ronde verder in de beker

Veno 2 door in de beker:

Veno 2 mocht zondag 17 september aantreden tegen VV Renado 2 uit Sint Nicolaasga. Renado dat net als Veno 2 via de nacompetitie wist te promoveren naar de reserve 2e klasse, kwam voor de overwinning naar Vollenhove toe. Waar Veno 2 vorige week verrassend wist te winnen bij SC Emmeloord 2, moest Renado met de billen bloot en verloor met 0-6. Hierdoor wist Veno 2 dat het aan een gelijkspel genoeg had om een ronde verder te komen in de beker. VV Renado speelt uit en thuis nooit voor 12:00 uur. De club is van ouds her een katholieke club. In de wandelgangen gaat het gerucht dat onze grensrechter Ton Alves twijfelt om over te stappen naar VV Renado.

Om 12:00 uur blies scheidsrechter F.K. Mobach voor het eerst op zijn fluit, de wedstrijd was begonnen. Voor het eerst in 9 maanden speelde Ruud Hanson weer vanuit de basis, hij mocht zich gaan bewijzen aan trainer Abe de Boer op positie 10. Ook John Schussler mocht zich na lang blessure leed gaan bewijzen aan Abe. Veno 2 dat wat slapjes begon aan de wedstrijd liet het spel aan Renado. De ploeg van Harun Raposki wist echter weinig raad met de bal. Renado probeerde de bal wel vooruit te spelen, maar de passing was vaak niet zuiver, waardoor Veno vanuit de omschakeling gevaarlijk probeerde te worden. Veno dat zelf vandaag ook niet scherp was, gaf geregeld de bal weer aan de tegenstander. Na 15 minuten spelen kwam de eerste mogelijkheid voor SV Veno 2, Jeroen Schrijver die vanaf het middenveld Gertjan in speelde, Gertjan draaide open en speelde de bal naar de 2e paal, waar Ruud net te laat kwam aanlopen. De wedstrijd was wat saai om naar de kijken omdat er weinig gebeurde, Renado dat wel probeerde maar niet echt kon. Af en toe viel er een bal goed , maar dan was de afwerking niet nauwkeurig genoeg. Maar leek de afwerking wel goed, dan vonden ze Arjen, Wilco of Niels op hun pad. Niels die vandaag weer gewoon in de goal mocht plaatnemen in plaats van spits. Na 35 minuten spelen veroverde Jeroen van Setten de bal, hij wist Gertjan aan de spelen op de middenlijn. Gertjan die aan een dribbel begon speelde 2 man uit en kwam de 16 meter in gedribbeld. Na een spint van 50 meter kwam Ruud bij de 2e paal, Ruud die de bal vervolgens precies in de hoek neerlegde en Veno 2 op voorsprong bracht. Veno 2 dat de eerste helft rustig uit voetbalde en met een goed gevoel de kleedkamer opzocht.

In de rust moest Sven van Bruggen het veld verlaten om voor 100 man te gaan koken. (had die maar geen kok moeten worden) Zijn vervanger was nieuweling Thijs Timmermans, ja mensen het neefje van de aan Arsenal verkochte John Timmermans. Thijs die begin 2e helft nog een beetje zoekende was in het systeem, maar na 10 minuten liet zien waarom Abe hem een contract had aangeboden. Veno 2 dat ook in de 2e helft het spel aan Renado liet, leunde rustig achter over om vervolgens de beslissende counter te produceren. Deze kwam na 70 minuten voetballen, John Schussler alias de belg zette volle bak druk. De centrale verdediger nam iets te veel tijd, waardoor de belg de bal overnam en 1 op 1 op de keeper afging. John benutte dit buiten kansje met een heerlijke lob, hierdoor kwam Veno 2 op een 2-0 voorsprong. Na de 2-0 werd Ruud er met kramp uitgehaald, hij werd vervangen door Orlando Bakker. Orlando die na meer dan een jaar afwezigheid zijn rentree maakte, de vraag was of ook Orlando zijn rentree kan bekronen met een doelpunt. Ruud wist zijn enige kans te benutten en ook de belg deed dit. De kans die er ook kwam voor Orlando, na een heerlijke pass van Jeroen Schrijver stond Orlando 1 op 1. Helaas had Orlando te veel tijd om na te denken, waardoor de keeper van VV Renado 2 de winnaar was van dit duel. Ook mocht Max Jongman zijn rentree maken, helaas kreeg Max geen kans om zijn rentree te bekronen. De laatste minuten speelde Veno 2 de wedstrijd volwassen uit. De verdediging die de gehele wedstrijd weer als een muur stond, heeft voor het eerst dit seizoen de nul te pakken.

Veno 2 zal volgende week met een goed gevoel de competitie starten, dan mag het elftal van Abe de Boer aantreden tegen V.V. Steenwijk 2 van Martijn de Vries. De wedstrijd zal gespeeld worden om 10:30 uur op sportpark de Benten. Wij hopen volgende week dan ook op u support.

Opstelling: Niels ten Wolde, Roy Boxum, Wilko BoltjeĀ©, Arjen Weijs, Jeroen van Setten, Sven van Bruggen (45e Thijs Timmermans) Jeroen Schrijver, Rick Lobers, John Schussler (80e Max Jongman) Ruud Hanson (70e Orlando Bakker) Gertjan van Limburg.
Wissels: Thijs Timmermans, Orlando Bakker & Max Jongman
Staf: Abe de Boer & Henk Lunenborg
Assistent scheidsrechter: Ton Alves
Geblesseerd/Afwezig: Danny Harsevoort, John Timmermans, Kim Alves, Tom Arendsen, Remco Woudstra & Reurik Schurink