Veno 2 wint eerste competitieduel

 

Voor Veno 2 stond op zondag 24 september de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Na vorig jaar met tegenzin te zijn gepromoveerd vanuit de 3de klasse kan het tweede het dit seizoen een niveautje hoger gaan proberen. Tegenstander in deze thuiswedstrijd was een oude bekende, VV Steenwijk 2, de ploeg waarop Veno 2 zich jaren geleden nog stukbeet in de strijd om het kampioenschap. Vraag is hoe de verhoudingen anno 2017 liggen en wie vandaag als sterkste uit de strijd komt.

Abe had 1 elftalwijziging in petto ten opzichte van vorige week en dat is dat Orlando Bakker voor het eerst in lange tijd weer in de basis mocht verschijnen. Dit ten koste van Sven van Bruggen die tot nu toe een waardig vervanger was gebleken. Sven nam deze week in eerste instantie plaats op de reservebank en we zijn als team erg blij dat hij er weer bij wilde zijn! Hij werd hierbij vergezeld door Koen Jongman en verrassend genoeg ook Tom Arendsen, die deze week wel de moeite had genomen de lange reis naar het sportpark af te leggen. Waarvoor dank (en gelukkig was Nicky er ook bij). Ook Reurik Schurink, de op 1 na grootste leider, was deze week weer van de partij. Henk had zijn functie een week eerder prima waargenomen, maar kon zich nu weer op belangrijkere zaken richten.

Wat later dan half elf werd er door de scheidsrechter gefloten voor de aftrap. Wat deze man het kwartier daarvoor in zijn kleedkamer allemaal had uitgespookt is nog steeds een raadsel maar hij liet even op zich wachten waardoor de wedstrijd aldus wat later begon dan we op voorhand hadden verwacht.

De wedstrijd begon voorspoedig voor Veno want na niet al te lang spelen kwam een afgeslagen corner van Ruud Hanson bij John Schussler voor de voeten, die deze meteen op de slof nam en in de linkeronderhoek binnen schoot. 1-0 en een mooie opsteker voor het tweede. Verder was het wedstrijdbeeld van de eerste helft niet erg bijzonder, Steenwijk probeerde het spel te maken maar stuitte daarbij eens te meer op de degelijke organisatie en stevige verdedigers van Veno. Daarentegen liet het veldspel van Veno nog aardig te wensen over. Halverwege de eerste helft was er wel weer een karakteristieke en inmiddels in Vollenhove en omstreken beruchte rush van Gertjan van Limburg vanaf de middenlijn. Na de centrale verdediger van Steenwijk een keer of 5, 6 om zijn as te hebben laten tollen en de rest van de verdediging ook het nakijken te hebben gegeven, gaf Gerjan een voorzet op Orlando die er helemaal klaar voor stond bij de tweede paal. De voorzet was echter niet op maat en daarmee was de veelbelovende aanval alsnog afgeslagen. Teleurgesteld liet Orlando even het hoofd zakken, balend dat hij dat hele stuk voor niks had gelopen. Even later herhaalde Gertjan zijn trucje en wist hieruit wel de 2-0 te scoren! Zo konden we met een gerust hart de rust in.

Onder goedkeurende blik van onze mascotte ‘het zusje van’ paste Abe in de rust 1 wissel toe: de moegestreden Orlando werd vervangen door Tom Arendsen. Deze bracht nieuwe energie op het middenveld. In de tweede helft wist Veno wat meer kansen te creëren dan in de eerste helft maar in eerste instantie werden er wel een aantal van gemist. Met name John had 2 grote kansen maar wist deze vakkundig te verprutsen, maar dat is ook een kwaliteit. Uiteindelijk was het Gertjan die de score nog op 3-0 bracht, na wederom een aantal man inclusief de keeper uit te spelen en rustig binnen te schieten. De verdedigers van Steenwijk vroegen zich inmiddels hardop af of ‘die nummer 4’ er alsjeblieft uit mocht. Dat deed Abe dan expres niet. Nadat al eerder Koen ‘ik heb er zin in vandaag’ Jongman het veld in was gekomen voor Ruud ‘haal mij er maar uit want ik ben moe’ Hanson, werd wat later ook John gewisseld, voor hem kwam Sven van Bruggen het veld in. In de daarop volgende minuten werd de wedstrijd netjes uitgespeeld door Veno en de punten veilig gesteld.

Weer de nul en 3 goals voor, een prima resultaat en dus was er jammer genoeg weinig te klagen deze ochtend. Zelfs het weer was goed.

Volgende week een uitwedstrijd in Hollandscheveld tegen HODO 2. Dat wordt vroeg op pad dus op tijd de kip in de pan, de broodjes in de oven en de tosti’s tussen de ijzers!

Opstelling: Niels ten Wolde, Roy Boxum, Wilko Boltje ©, Arjen Weijs, Jeroen van Setten, Ruud Hanson (60e Koen Jongman), Jeroen Schrijver, Rick Lobers, John Schussler (70e Sven van Bruggen), Orlando Bakker (45e Tom Arendsen), Gertjan van Limburg.

Wissels: Tom Arendsen, Koen Jongman & Sven van Bruggen

Staf: Abe de Boer, Henk Lunenborg & Reurik Schurink

Assistent scheidsrechter: Ton Alves

Geblesseerd/Afwezig: Danny Harsevoort, John Timmermans, Kim Alves, Thijs Timmermans & Remco Woudstra

 

Nieuwsbrief