Veno 2 verliest van Dedemsvaart

Zondagochtend 12 november stond voor Veno 2 de thuiswedstrijd tegen SV Dedemsvaart 2 op het programma. Onder leiding van de scheidsrechter met de groene kaart en bij aanvang van een exact geplande regenbui, kon omstreeks half elf de wedstrijd beginnen.

Vanaf het begin werd duidelijk waarom het in het vorige seizoen niet was gelukt van dit team te winnen. De tegenstander uit Dedemsvaart nam meteen het initiatief in de wedstrijd en creëerde de eerste kansen. In minuut 8 was het reeds raak en keek Veno tegen een achterstand aan. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Veno langzaamaan wat meer grip op de wedstrijd en kon daardoor ook voor wat gevaar in en rond de 16 van de tegenstander zorgen. Belangrijkste kans op een doelpunt kwam voort uit een actie van Gertjan die aan de rechterkant van het veld zijn tegenstanders omspeelde, de achterlijn haalde en een strakke voorzet op maat gaf waar John bij de tweede paal helaas net voldoende gehinderd werd door een verdediger en daardoor de bal niet in het net kon werken.

Ondertussen was er ook enige consternatie ontstaan in de Veno dug-out aangezien leider Henk Lunenborg er plotseling met piepende banden vandoor was gegaan. Met gevaar voor eigen leven en hierbij enkele keren bijna uit de bocht vliegend bewoog hij zich huiswaarts. Of dit gebeurde naar aanleiding van een vrouwelijke lokroep die hij met zijn zesde zintuig had opgepikt of dat er wat anders aan de hand was, bleef onduidelijk. Gelukkig was hij bij aanvang van de tweede helft terug op het sportveld en kon het in tussentijd stuurloos geworden Veno-schip weer door Henk de goede kant op gestuurd worden. Achteraf bleken hevige acute buikkrampen aan de basis te staan voor deze onverwachtse actie. In de derde helft was van deze krampen overigens geen sprake meer en was Kapitein Henk ook daar weer onze gids en grote voorbeeld.

In de tweede helft ging de wedstrijd wat meer op en neer en waren er kansen aan beide kanten. Dit resulteerde in de 58ste minuut in een goal voor Veno toen John een afgeslagen bal droog in de hoek schoot. Hierdoor kwam het geloof in een goed resultaat weer even terug bij Veno. Dit was echter van korte duur want in respectievelijk de 65ste en 69ste minuut kreeg Veno de 1 – 2 en de 1 – 3 te verwerken. Waaronder een wereldgoal strak in de kruising door nota bene de linksback van Dedemsvaart. Wij bij Veno 2 konden ons niet voorstellen dat linksbacks hier überhaupt toe in staat waren… En dat terwijl even daarvoor keepertje Daniël nog een wereldredding had door zijn ‘hide and seek’ techniek toe te passen. Door zijn kleine formaat kon hij ervoor zorgen dat de spits van Dedemsvaart hem over het hoofd zag en per abuis de bal via zijn rug over het doel werkte. Daniël, bedankt om ons uit de brand te helpen en voor je inzet de afgelopen twee weken!

Even later nog een hoogtepuntje aan Veno zijde. Gertjan wist nogmaals de achterlijn te halen en zijn wederom strakke voorzet werd ditmaal wel succesvol afgerond, in dit geval door Wilko Boltje. Zat er dan toch nog een puntje in voor Veno vandaag? Nee was het antwoord want een minuut of 10 voor het einde werd de wedstrijd in het slot gegooid door de wendbare aanvaller van Dedemsvaart: 2 – 4.

Veno heeft gestreden voor wat het waard was en met name in de tweede helft af en toe ook prima gevoetbald maar de tegenstander was deze wedstrijd simpelweg te sterk. Al met al moet er dus worden toegegeven dat het een terechte nederlaag was, maar dat niet voordat we er nog een voetbalcliché ingooien want achteraf in de kleedkamer bleef toch bij wat spelers het gevoel hangen dat er met iets meer geluk wellicht wat meer in had kunnen zitten.

De basisopstelling was:

Doeltje: Daniël Klappe
Verdediging v.l.n.r.: Jeroen van Setten, Arjen Weijs, Wilko Boltje, Koen Jongman
Middenveld v.l.n.r.: John Schussler, Jeroen Schrijver, Ard-Jan Bredewout, Ruud Hanson
Aanval: Gerjan van Limburg, Niels ten Wolde

Wissels:

-        In de rust kwam Thijs Timmermans erin voor Ard-Jan die later die dag moest gaan zorgen voor de overdracht van voetbalgogme en inzicht richting het eerste, hetgeen hem goed gelukt is want die staan nu bovenaan!

-        In de 63ste minuut werd Koen vervangen door Roy Boxum die zo wat wedstrijd -en trainingsritme op kon gaan doen

In de 78ste minuut werd Ruud uit zijn lijden verlost en werd vervangen door Peter ‘Boksbal’ de Boer. Ruud was vermoeid geraakt door de vele, en in zijn geval vaak langdurige, sprints.