Veno 2 houdt geen stand tegen Steenwijkerboys

Een dag na de aankomst van de goedheiligman en zijn vreemdelingenlegioen stond voor Veno 2 de uitwedstrijd tegen Steenwijkerboys op het programma. Trainer Abe de Boer had een goed resultaat op zijn verlanglijstje gezet maar de vraag was of hij afgelopen jaar braaf genoeg was geweest om hiervoor in aanmerking te komen.

Nadat er een kwartier op de heer van Setten gewacht was, en sommigen er inmiddels al een tweede ronde tosti’s in hadden gegooid, werd er koers gezet richting Steenwijk. De donkere donderwolken kwamen ons tegemoet en zagen er onheilspellend uit…

Ook deze week had onze leider Henk ‘de Kiele’ Lunenborg een stipte afspraak met de weergoden want exact op het moment van de aftrap barste er een overvloedige regenbui los boven het sportpark. Hij parkeerde zijn ‘one-mans-mobile-home’ vakkundig onder de dug-out maar kon hierbij niet voorkomen dat hij van de regen in de drup belandde. De scheidsrechter zag hier onvoldoende reden in om de wedstrijd uit te stellen en de wedstrijd kon beginnen.

Het wedstrijdbeeld van de eerste helft was herkenbaar: de tegenstander die het spel probeerde te maken, hier maar matig in slaagde en Veno dat er af en toe uit kon komen en op die manier onder de druk uit kon blijven. Duels werden gewonnen en in balbezit kon er maar liefst vaker dan 1 keer naar de goede kleur gespeeld worden. Kortom, de wedstrijd was onder controle.

Het feest werd compleet toen Jeroen Schrijver naar advies van Nederlandsch Grootsten Voetballer Allertijden onder het mom van ‘je moet schieten anders kun je niet scoren’ een vrije trap vanaf 30 meter richting het doel schoot. Het leek erop dat Steenwijkerboys een keeper van Veno had geleend want het was een opvallend klein keepertje die aldus de door de wind gevangen bal niet kon grijpen waardoor deze achter hem in de verre bovenhoek belandde. 0-1 voor Veno! De eerste helft werd hierop vakkundig uitgespeeld en er kon met een goed gevoel gerust worden. Onder de rust werd gastspeler Mark ‘VdV’ na een puike pot (waarvoor dank!) vervangen door Orlando Bakker waardoor ‘bonkige spits van dienst’ Jeroen Schrijver weer een linie kon zakken en hij zijn loopwerk nog verder tot een minimum kon beperken.

De tweede helft was helaas een ander verhaal. Steenwijkerboys had zichzelf voorgenomen niet bij de pakken neer te gaan zitten en daar waar Veno in de eerste helft de duels nog won, telkens op het goede moment instapte en aan de bal relatieve rust kon bewaren, was dit in de tweede helft een stuk minder. De tegenstander kwam er steeds vaker goed doorheen en een tegendoelpunt hing in de lucht. Net als slecht weer overigens waardoor de Kiele inmiddels een zeiltje over zijn beentjes had getrokken want ‘dan krijg je het niet kold pipelo’.

De gelijkmaker kwam dan uiteindelijk ook tot stand maar niet voordat er aan Veno zijde nog een goede voorzet van Niels ‘ex-keeper’ ten Wolde door Imi helaas niet in het doel gewerkt kon worden. Dat had de 0-2 geweest kunnen zijn en ‘dan speel je toch een andere wedstrijd’…

Maar dat mocht niet baten en uiteindelijk kon Steenwijkerboys nog uitlopen tot 4-1. Een domper voor Veno dat toch lang dapper stand had gehouden.

Inmiddels was overigens Bastiaan Smit ook gearriveerd en in het veld gekomen, nadat hij zich had verslapen voor de wedstrijd van Veno 3 en voor straf door zijn team naar het tweede werd gestuurd. Dat zal ‘m leren en hij zal de volgende keer wel twee keer nadenken voordat hij zich op zaterdagavond nog eens vol laat lopen!

Tot slot nog een woord van dank richting gelegenheidskeeper Justin Spaak die noodgedwongen moest invallen omdat er van het hele leger keepers dat zich in de zomer meldde er nog slechts eentje over is en die toch echt met het eerste mee moest.

De basiself:

Doel: Justin Spaak

Verdediging vlnr: Jeroen van Setten, Peter de Boer (eigenlijk keeper), Arjen Weijs, Roy Boxum

Middenveld vlnr: Mark van der Vecht, Rick Lobers, Wilko Boltje, Thijs Timmermans

Voorhoede: Niels ten Wolde (eigenlijk keeper) en Jeroen Schrijver

Wissels:

45’: Orlando Bakker voor Mark van der Vecht

75’: Bastiaan Smit voor Rick Lobers

Nieuwsbrief