• Zoals niemand zal zijn ontgaan, is er momenteel een enorme metamorfose gaande op ons sportpark de Benten. Met vereende krachten wordt er al maandenlang op niet te onderschatte wijze de handen uit de mouwen gestoken. Als er dan toch iets positiefs benoemd moet worden aan het niet doorgaan van de vele in Veno geliefde evenementen zoals het corso, dan zijn het wel de vrijgekomen uren van de verstokte wagenbouwers. Van de vroege uurtjes op zaterdagen tot laat in de zomeravonden, zelfs hele vakanties zijn opgeofferd aan het opknappen van ons sportcomplex. Ontelbare zweetdruppels hebben inmiddels de niet te benijden afdaling gemaakt richting grond of andere duistere plekken. In, op, om, en onder de kantine en voetbalvelden, op vele fronten is en wordt er nog altijd door een grote club VENO gezinden keihard gewerkt om ons sportcomplex 2e klasse waardig te krijgen. En dat begint verdomd aardig te lukken! Geweldig om te zien dat die venose mentaliteit ook binnen sv VENO zo is gaan leven.

En juist nu het einde van deze enorme klus eindelijk in zicht komt, is het allerminst zeker dat dit alles goed afgerond kan worden. Er dreigt namelijk op financieel gebied een serieus probleem te ontstaan. De spreekwoordelijke laatste loodjes bestaan onder andere nog uit zo’n 250 vierkante meter aan tegels, 200 meter aan opsluitband en een aantal thermostaten. En daarnaast zal ook de enorme berg aan afval nog afgevoerd moeten worden. Al met al is hier nog een aanzienlijk bedrag voor nodig. Hiervoor willen we een beroep op jou doen. Met een kleine bijdrage kun je ervoor zorgen dat ons SV weer klaar is voor de toekomst.

Hiervoor is de volgende ludieke competitie bedacht. Het inzamelplan van de klusjesman, ofwel sponsor jouw stratenmaker! Sponsor specifiek één van de drijvende krachten achter deze monsterklus. De mannen van het vuile werk, de strijders die voor dag en dauw en bij weer of geen weer altijd paraat staan en al onnoembaar veel van hun eigen tijd hebben opgeofferd aan ONS sportcomplex! Zonder anderen tekort te willen doen, hebben we 6 grote klushelden geselecteerd waaruit gekozen kan worden. Deze zullen we hieronder nader voorstellen en scoren op hun kluswaardige capaciteiten, zodat u uw favoriet en bijpassende bijdrage kan bepalen.

Periodiek houden we jullie op de hoogte van de stand van zaken.

De klusser die de meeste sympathie en dus sponsorinkomsten genereert, krijgt een 5 meter hoog gouden standbeeld van Henk de Kiele. Mits de inkomsten dit toelaten. Anders zal er voor deze persoon een mooi en toepasselijk aandenken volgen, voor altijd vastgelegd op sportpark de Benten. Ook voor de keien die met een bedrag van 50 euro of meer een serieuze steen bijdragen aan dit project, ligt er een dergelijk aandenken klaar.

Arjen Weijs

Deze klusbaas is de stevige fundering onder elk project. Het schijnt dat de mannen van Normaal het over hem hebben in hun klassieker Deurdonderen! Deze man is onuitputtelijk en bodemloos. Loopt als een zonnetje op een mengsmering van 1 (frikandel) op 3 (bier). Schijnt uit overbodigheid z’n bed laatst maar op marktplaats te hebben gezet. Houdt niet van los zand.

Arnold Smit

Koning van het groot materieel, sfeerbewaker en mannetjesputter. Met zijn ervaring met het aansturen van grote groepen, presteren in chaotische omgevingen (elke zondag 10:00) en goedlachse charisma van onschatbare waarde. Een van de weinige internationals in de gelederen. Mooie bijkomstigheid; in zijn aanwezigheid is de temperatuur zelden onderkoeld. Sterk, solide en betrouwbaar als een Volvo.

Gerben Dragt

De benjamin van het gezelschap, maar zeker geen druistige jonge labrador. Ondanks dat hij misschien de minste ‘kilometers’ heeft gemaakt een niet te onderschatten kracht. Het liefst buiten en bezig. Waar leeftijdsgenoten vroeger een kamer deelden, schijnt hij met ene Mogli een boom te hebben gedeeld. Wordt binnenshuis claustrofobisch en krijgt jeuk en uitslag van stilzitten. Leergierig en kwiek als een Gup in snoekbaars territorium en net zo rijk aan goede ideeën als een kiwi aan vitaminen.

Peter Been

Dit is de man die alles weet, de man met ervaring. Natuurlijk is hij wat ouder dan de gemiddelde klussers, maar daar schuilt ook direct zijn unieke toegevoegde waarde in. Deze wijsgeer is door zijn genialiteit voor de normale man soms onnavolgbaar. En een échte clubman. Het verhaal luidt dat de piramides in Egypte al lang niet meer rechtop hadden gestaan als Peter ‘de zonnegod’ Been zich hier niet tegenaan had bemoeid. Met zijn scherpe blik op zaken én door de telelens een onmisbare schakel. Peter vlakt strakker dan een Weense wals, is soepeler dan een sambadanser, en houdt er de precisie van een Chachacha op na.