• V.E.N.O. 1 is zondagmiddag kampioen geworden door een 3-1 overwinning op Mildam.

  Toen vorig seizoen het kampioenschap werd behaald in de 4e Klasse was dat voor sportvereniging V.E.N.O. een historische dag, omdat dit de eerste kampioenstitel was op zondag in het bestaan van s.v. V.E.N.O.

  Niemand heeft het durven dromen, maar het is waarheid geworden.

  Afgelopen zondag werd V.E.N.O. 1 opnieuw kampioen en nu in de 3e Klasse en promoveert daardoor naar de 2e Klasse. Dit nivo is binnen s.v. V.E.N.O. nog nooit behaald.

  En het was een groot feest afgelopen zondag op sportpark De Benten in Vollenhove.

  V.E.N.O. 1 heeft met nog 3 wedstrijden te gaan een voorsprong van 14 punten en dit gat kan door geen enkel team dus meer gedicht worden.

  Na het kampioenschap vorig jaar werd er binnen V.E.N.O. voorzichtig gedacht aan misschien een periodetitel, maar het belangrijkste was handhaving in de 3e Klasse. V.E.N.O. speelde een geweldig seizoen, waarin tot nu toe slechts 2 keer verloren werd, 4 keer gelijk gespeeld en 17 keer gewonnen. Met 55 punten en een doelsado van + 40 stak V.E.N.O. er met kop en schouders bovenuit.

  V.E.N.O. had dit seizoen concurrentie van Dwingeloo, Oldemarkt en Mildam. Maar deze 3 teams leden de afgelopen weken veel puntverlies en V.E.N.O. bleef winnen. Hierdoor ontstond het grote gat tusen de nummer 1 en de rest.

  De thuiswedstrijd tegen Dwingeloo werd destijds in blessuretijd ongelukkig met 1-0 verloren en de andere (ook 1-0) nederlaag liep V.E.N.O. op in De Knipe tegen Read Swart.

  V.E.N.O. beschikt momenteel over een brede selectie en het is voor trainer Ton Ernst dan soms ook een luxe probleem, welke 11 er mogen starten. Maar zo’n brede selectie werpt ook zijn vruchten af. Want als het in een wedstrijd niet loopt, kun je door te wisselen soms de wedstrijd geheel keren. Dat deed zich afgelopen seizoen enkele keren voor. Niemand van de spelers wil natuurlijk graag op de bank beginnen, maar er is gelukkig begrip bij de spelers en als je wint heeft de keuzeheer altijd gelijk.

  V.E.N.O. moest afgelopen zondag winnen om het kampioenschap nu al binnen te halen. Met een gelijkspel of nederlaag kon Dwingeloo nog op gelijke hoogte komen.

  De wedstrijd tegen Mildam ging niet bepaald van een lijen dakje. In de 1e helft was duidelijk te zien, dat er bij de meeste VENO spelers veel zenuwen waren. Mildam verwierf zeker 3 100 % kansen, maar deze werden (soms) onbenullig om zeep geholpen. En daardoor bleef VENO overeind. Halverwege de 1e helft moest VENO spits Lars de Boer helaas (naar verwachting) zwaar geblesseerd het veld verlaten. Je kon merken, dat het publiek onder de indruk was van deze blessure, want het was muisstil op het sportpark. Maar de wedstrijd ging verder.

  De rust werd met veel geluk met 0-0 bereikt.

  In de 2e helft waren de rollen omgedraaid. VENO was de bovenliggende ploeg.

  Na een goede actie kwam VENO op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Roy Visscher. Iedereen dacht, dat de verdediger van Mildam de bal nog voor de lijn zou wegschieten, maar dat lukte niet en dus werd het 1-0.

  Kort daarna was het opnieuw Roy Visscher die scoorde. En dit was misschien wel het mooiste doelpunt van de competitie. Vanaf de zijlijn schoot Roy bewust naar de 2e paal en de bal viel vlak voor de paal binnen. Een geweldige goal. De supporters gingen natuurlijk geheel uit hun dak.

  Het duel werd beslist na een prima aanval van VENO, waarbij de bal vanaf de achterlijn werd teruggetrokken op Selvin de Boer, die met een harde knal het net deed bollen.

  Het vele publiek ging werd daarna uitzinngi van vreugde , want het kampioenschap was binnen. Mildam kwam nog tot tot een verdiende eretreffer, maar het leverde geen gevaar meer op voor de overwinning van VENO.

  Het organisatiecomité van afgelopen zondag had een prima programma in elkaar gedraaid.

  Er waren kampioenshirts gemaakt en op het sportcomplex kleurde het rood wit door de vele lichtkogels. De supporters zorgden voor een prima sfeer met zang en trom geroffel.

  Na afloop van de wedstrijd werden de spelers door de KNVB beloond met een kampioensmedaille en VENO zorgde voor de kampioensschaal en de bloemen.

  Maar het belangrijkste was natuurlijk het kampioenschap van V.E.N.O. 1. Trainer Ton Ernst kan met een opgeheven hoofd V.E.N.O. verlaten. Ton kan 2 kampioenschappen aan zijn c.v. toevoegen. Hij heeft aangegeven, dat hij het i.v.m. drukke werkzaamheden, een jaartje rustig aan gaat doen, maar we zullen hem zeker weer als trainer terugzien bij een andere vereniging.

  De nieuwe trainer Dennis van den Driessche gaat volgend seizoen met V.E.N.O. 1 in de 2e Klasse spelen en we hopen natuurlijk, dat V.E.N.O. zich daarin staande kan houden.

  Het organisatiecomité had een mooie kampioensschaal laten maken, welke door de trouwe supporters Ankie en Geesje Mooiweer werd overhandigd aan aanvoerder Guido Wind.

  En daarna barstte het feestgedruis los.

  Op een open vrachtwagen van Hamstra Schroot ging het gehele team met technische staf door Vollenhove en ver daarbuiten. Disc jockey Barry Heetebrij zorgde voor een geweldig sfeer op het sportpark van s.v. V.E.N.O.

  Namens de supporters en sponsors bedanken wij het organisatiecomité en de vrijwilligers in de kantine en daarbuiten, die dit kampioenschapsfeest mogelijk hebben gemaakt.

  Op de foto het winnende team van V.E.N.O.